Kulinarinis paveldas

Sodyboje savo svečiams siūlome prisiliesti prie mūsų nuostabaus krašto ir gastronominiu būdu. Iš kartos į kartą kartą perimtos tradicijos, leidžia pristatyti kulinarinio paveldo patiekalus ir parodyti kaip pasigaminti Žemaitijos pasididžiavimą kastinį, kurį šeimininkė ruošia iš vietinių ūkininkų pagamintų pieno produktų. Kastinys, šmakalas – tai  patiekalai, kurie visiems palieka neišdildomą įspūdį. Nuo 2014 m. sodyba sertifikuota tautinio paveldo produkto sertifikatu.

Sodybos šeimininkė pasidabinusi tautiniais rūbais pasitinka svečius su žemaitiška daina ir natūraliai rauginta gira. Pasididžiuodami galime teigti, kad vieninteliai turime autentiškus ir vardinius molinius indus, kuriuose yra patiekiami kulinarinio paveldo patiekalai, o skanaujama – mediniais šaukštais.

Svečiai vaišinami visų pamėgtais žemaitiškais patiekalais: žemaitišku kąstiniu, cibulyne, raugintų kopūstu sriuba, kanapine, šmakalu ir pan. Taip pat galėsite pasirinkti ir norimą karštą patiekalą: šilkinę košę su silke, šiupinį, cepelinus, kugelį su karka, namines dešreles su troškintais kopūstais. Visi patiekalai yra ruošiami “čia ir dabar”. Edukacinė programa trunka iki 2 val. Nuo šių metų galėsime savo svečius vaišinti ir pamokyti kaip iškepti duoną ar kugelį autentiškoje malkinėje krosnyje.